Groen Nieuws
Image default

Aloë Vera plant gebruiken in de keuken?

Aloë Vera, wie kent hem niet. De plant die in veel huiskamers (en ik hoop ook keukens en badkamers) staat. Een groot voordeel van de plant, je hebt altijd wat groens in huis.

Maar wist je, en daarom zette ik het tussen haakjes, dat deze plant nog voor veel meer doeleinden kan dienen?

Jawel, in de keuken en badkamer

Laat ik vooraf wel waarschuwen, er zijn wisselende meningen over het eten /drinken van deze plant. Bij twijfel-niet doen. Mocht je na inname wat geks opmerken, raadpleeg dan altijd een arts. Zelf eet /drink ik de plant niet, maar, ik heb de plant toch in de keuken staan. Waarom? Daar kom ik zo op.

Voor uitwendig gebruik kennen we de plant misschien wel bij het gebruik van een verbrande huid als je buiten bent geweest. De gel die in de stengel zit werkt verkoelend en kalmerend. Ook heeft het desinfecterende eigenschappen en bevordert het de wondgenezing. Pas met open (brand) wonden wel op, dit soort wonden kunnen beter eerst door een arts worden bekeken.

Maar, hoe krijg je die pulp er uit?

Eigenlijk is het vrij makkelijk; je snijdt een dikke stengel af, zo dicht mogelijk bij de plant. Je kunt deze stengel een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je de stengel wilt gebruiken snijd je die open en duw je de pulp er uit. Mocht dit lastig zijn dan kan je het er ook met een lepel of mesje uit schrapen. Deze pulp kan rechtstreeks op de huid.

Soms wil je de aloë Vera stengel langer bewaren dan een paar dagen. Je kunt dan denken aan natuurlijke conserveermiddelen. Bijvoorbeeld honing. Zelf haal ik de honing rechtstreeks bij de imker. Je roert een evenveel honing als aloë Vera door elkaar en doet dit in een glazen potje met deksel en zet het in de koelkast. Zo kan je het nog wat langer bewaren.

Uiteraard kan je nog veel meer leuke dingen doen met aloë Vera. Wat denk je van het maken van een scrub of dagcrème.

Door: Jacqueline
Beeld: Scott Webb

Canada geteisterd door opwarming van de aarde

Guido Sparreboom

Subsidie op pelletkachel wordt beëindigd

Wesley van der Linde

Steeds meer Chinezen willen schone energie

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details