Genieten van bloemencorso in Zundert

Tiggelaar met de Vikings zijn dit jaar nummer 1

Ook dit jaar was het weer genieten van de zomerse editie bloemencorso 2019 van Zundert, welke elk jaar op de eerste zondag van september wordt gehouden. De 20 wagens hadden een nieuw parcours door de straten van Zundert. Ze starten op het veilingterrein om 13:30 uur en eindigen rond 17:00 bij de tribunes op het Oranjeplein. Op het einde worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Bloemencorso van Zundert

De dahlia wagens worden elk apart gemaakt door een eigen buurtschap van de Gemeente Zundert en geheel naar eigen ontwerp. De wagens zijn kunstig ontworpen, bedekt met voornamelijk dahlia’s en worden voortgeduwd (onder de wagens) door mensenkracht. Een uitzondering was dit jaar het terracottaleger waarbij de deelnemers zelf gekleed gaan in dahlia’s.

Het evenement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, door de inzet van extra bussen. Ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Bloemenwagens zijn maandag nog te bewonderen

Op 2 september kun je de bloemenwagens nog bewonderen (de CLTV-veiling aan de Molenstraat). Op maandag staan hier heel de dag de wagens tentoongesteld. In de avonduren worden de wagens verlicht.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Chaos tijdens ochtendspits door stakende boeren naar Den Haag

Verjongingskuur voor het Liesbos met kap van duizenden bomen

Een plofkip is duurzamer dan biologisch vlees

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Details