Groen Nieuws
Image default

Bewust kijken, luisteren of voelen

Veel mensen zijn vaak druk druk druk en als je vraagt hoe het met ze gaat, dan is ‘goed’ vaak iets wat je te horen krijgt. Maar hoe gaat het nou echt met iemand? Neem je de tijd om door te vragen?

Probeer eens wat vaker te genieten. Van de kleine dingen. De vogels die hun lied zingen, probeer je daar een keer op te concentreren, wat hoor je nou echt? Is het een vogel of zijn het er meerdere? Of zijn het verschillende deuntjes?

De natuur

Dit kan je ook doen met visuele dingen in de natuur. Concentreer je eens op een bepaalde plant. Wat zie je nu echt? Wat is de structuur van het blad, hoe zitten de bloemknoppen in elkaar?

Voor zulke dingen hoef je helemaal geen bioloog te zijn of natuur-freak. Het gaat om het ontdekken en het bewust ergens mee bezig zijn. Bewust kijken, luisteren of voelen. Je zult merken dat als je dit vaker doet, je er steeds meer van gaat genieten. Het werkt ontspannend en stress verlagend.

Zonder afleiding van een mobiele telefoon

Net als dat je zo’n standaard antwoord krijgt op een (wellicht afgezaagde) vraag. Probeer eens door te vragen, dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wees je op dat moment bewust van die persoon aan wie je dat vraagt. Zonder afleiding van een mobiele telefoon of wat dan ook.

Net als met de dingen uit de natuur zal je merken dat je rust zult vinden, je staat meer open en door een stukje te geven ontvang je zo veel meer terug!

Door: Jacqueline de Groot
Beeld: Groen Nieuws

Wat doen de nieren in ons lichaam?

Guido Sparreboom

Cholesterol is goed en slecht tegelijk

Guido Sparreboom

Blog voor gezonde veganistische lifestyle

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details