Groen Nieuws
Image default

Biologisch recept: glutenvrije en lactosevrije pepernoten

Biologisch recept van sinterklaas

Glutenvrije en lactosevrije pepernoten lekker zelf maken in de keuken.
Een pepernoot is snoepgoed dat vaak met Sinterklaas wordt gegeten en van roggemeel gemengd met een beetje anijs wordt gemaakt. Pepernoten worden van hetzelfde deeg gemaakt als taaitaai.

Ingrediënten:

– 1 mespunt zout
– 10 g koek- en speculaaskruiden
– 75 g lichtbruine basterdsuiker
– 150 g zelfrijzend bakmeel
– 75 ml koolzaadolie

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe.
3. Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. 4. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
5. Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar.
6. Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Zomerse spaghetti met citroen

Guido Sparreboom

Zoete aardappel salade met geitenkaas en walnoten

Guido Sparreboom

Zelfgemaakte biologische rozenbotteljam wel of geen suiker toevoegen

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details