Groen Nieuws
Image default

Biologisch tuinieren is de nieuwe trend

Biologisch tuinieren moestuin

Groenten, fruit en kruiden kweken op een natuurlijke manier. In een groot aantal blogs van biologisch.website wordt beschreven hoe je groente, fruit en kruiden op biologische wijze kunt kweken, dus zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Er wordt ook aandacht wordt besteed aan compost, plantenvoeding en bescherming van de planten. Uitgegaan wordt van goede omstandigheden, waardoor de planten zo optimaal mogelijk groeien. Krijg je toch last van aantastingen van schimmels of plaagdieren, dan worden natuurvriendelijke bestrijding methodes in de blogs genoemd.

Weet wat je eet

Wie zelf groenten en fruit kweekt, kan er zeker van zijn dat wat er op tafel komt niet alleen veel lekkerder en smaakvoller is dan wat je in de winkel koopt, maar ook veel gezonder. Zeker als je op een biologische manier te werk gaat, zonder gebruik van chemische middelen. In tegenstelling tot wat velen denken, is biologisch tuinieren helemaal niet moeilijk. Planten zullen gezond en resistent zijn, lieveheersbeestjes helpen je met de bestrijding van je plantenpluis af en anders gebruik je gewoon een aftreksel van brandnetel gier.

Moestuin gezond

Tips om je moestuin gezond te houden en om plagen en onkruid eronder. Onkruid kun je er onder houden door strooisel om de groente of fruit bomen te strooien en anders lekker met de hand.

Biologisch tuinieren is de nieuwe trend

Natuurlijk zal een biologische moestuin nooit een goudmijn worden, maar het is super gezond voor lichaam en geest en daar komt dan ook nog de oogst van de gezonde onbespoten biologisch als beloning voor de inspanning bovenop. Kortom heb je wat ruimte in de tuin, in wat bloembakken op het balkon, gewoon beginnen en gewoon doen.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Mag je wilde bloemen plukken in de natuur

Wesley van der Linde

Bieslook geeft mooie bloemen in de tuin en op het balkon

Wesley van der Linde

Ziekenhuistuin Amphia wordt binnenkort groener met bomen

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details