9.7 C
Nederland
24 maart 2019
Groen Nieuws
Image default

Biologische & vegetarische huzarensalade van Guido

Biologische en vegetarische huzaren salade voor 4 personen.

Ingrediënten zoveel mogelijk Biologisch:

– 600 gram vastkokende aardappelen.
–  125 gram doperwten
–   4 augurken in zoetzuur
–   3 eetlepels vocht van de augurken
–   3 eetlepels crème fraîche
–   6 eetlepels mayonnaise
–   80 gram zilveruitjes
–   3 gekookte eieren
–   vegetarische balletjes
–   peterselie

Garnering :

–  8 grote slabladeren
–  100 gram snoep tomaatjes
–   2 gekookte eieren
–   6 augurken

–   Paprika

–   Komkommer

Bereidingswijze :
– Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn.
– kook de doperwten ( kort) en laat goed uitlekken.
– kook de vegetarische balletjes en snij ze in stukjes
– snij de augurken in blokjes
– snij de zilveruitjes
– Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom :de aardappels, doperwten, vegetarische
balletjes, augurk vocht, augurk en uitjes
– Voeg de mayonaise, crème fraîche, eieren en peterselie of kruiden er aan toe.
–  Alles geheel goed door elkaar mengen, voeg eventueel extra mayonaise of crème
fraîche toe en wat peper.
–  Zet het geheel afgedekt in de koelkast voor minstens 1 uur

Garnering: Leg blaadjes sla op een schaal zodat de gehele schaal is bedekt met name de randen. Leg de paprika en augurk alvast op de schaal. Schep hier de huzarensalade op en versier deze verder met schijfjes komkommer, tomaat etc. Eet smakelijk.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Zomerse spaghetti met citroen

Guido Sparreboom

Zoete aardappel salade met geitenkaas en walnoten

Guido Sparreboom

Zelfgemaakte biologische rozenbotteljam wel of geen suiker toevoegen

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details