Groen Nieuws
Image default

Bomen gekapt en groenstrook verdwijnt aan de Annevillelaan in Ulvenhout

Minder groen in Ulvenhout door vellen van zeventig eiken. Hiermee verdwijnt een groenstrook aan de Annevillelaan in Ulvenhout. De bewoners in de straat hebben langere tijd last van wateroverlast bij een extreme regenbui. Het was volgens de aannemer niet mogelijk om de bomen te laten staan. Want de wortels van de bomen zitten in de weg! Omdat oude rioleringsbuizen ook toe zijn aan vervanging.

Wateroverlast door betegelde voortuinen

Door dat we steeds minder neerslag hebben door klimaatverandering, hebben we nu echter wel te maken  met een extreme regenbuien en noodweer. Doordat mensen veel tegelwerk in hun tuinen kan het regenwater niet meer in de bodem worden opgenomen en stroomt in een keer naar de riolering die het niet meer kan afvoeren.

Ulvenhout gaat voor minder groen!

Nu zijn werkzaamheden in volle gang en dat betekend ook het einde van een waardevolle groenstrook die tussen de twee rijbanen ligt en de bomen op de groenstrook en langs de rijbaan. Dit betekend nog meer bestrating, nog meer warmte uitstraling op warme dagen en een beton look!

Er worden slechts maar een paar kleine bomen terug gepoot en straat zal voorzien worden van waterdoorlatend grasbetonsteen om overlast van regen water tegen te gaan.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Minder water uit de kraan door zomerhitte en droogte

Wesley van der Linde

Biomassa: Groene stroom door opwekking bio energie

Guido Sparreboom

Camping Fort Oranje wordt een groen natuurgebied

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details