Groen Nieuws
Image default

Boodschappen verpakkingsvrij laten bezorgen in Rotterdam

Het uitsparen van boodschappentasjes in winkels en supermarkten is nog altijd een groot succes en al niet meer weg te denken. Maar we zouden het succes om plastic uit te sparen nog groter kunnen maken door het verpakkingsmateriaal van boodschappen te gaan verbieden. Ook zouden we op boodschappen met verpakkingsmateriaal extra geld kunnen vragen en degene die zelf een Doosje mee neemt, korting kunnen geven. Maar dat maakt het wel erg ingewikkeld en de afbreekbare verpakkingen die tegenwoordig vaak bij o.a de biologische groente zit is al een goede oplossing.

In Rotterdam hebben oprichters van Puurbezorgd Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt een andere oplossing: glazen potten die gevuld kunnen worden en die worden thuisbezorgd.

Alle boodschappen worden  in glazen potten  verpakt en bezorgd met een bakfiets aan de deur. Op dit moment kun je de producten bij Puurbezorgd on-line bestellen en alleen nog maar in Rotterdam. In de toekomst willen de initiatiefnemers dit gaan uitbreiden naar andere steden. Hoe minder plastic verpakkingen er in het milieu komen of bij de vuilverbranding, hoe beter!

Alles wordt geleverd in glazen (wek) potten in een houten kratten en bij de volgende levering nemen ze de lege potten gewoon weer mee terug. Puurberorgd maken maken altijd de potten opnieuw schoon en op die manier voorkomen ze een hoop plastic afval.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Puurbezorgd

Duurzame producten

Guido Sparreboom

Subsidie op pelletkachel wordt beëindigd

Wesley van der Linde

Australië heeft meer extreme zomer records

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details