Groen Nieuws
Image default

Brandnetelthee is dat gezond

Je ziet ze vaak langs de kant van de weg…brandnetels! Maar… zoals veel negatieve dingen ook wat positiefs hebben, hebben brandnetels dat ook. Brandnetel heeft namelijk een geneeskrachtige werking. Het is goed voor de huid, goed voor herstel, tegen hooikoorts, goed voor de spijsvertering, botten en tal van dingen meer.

Brandnetelthee is dat gezond

De meest bekende vorm van het verwerken van brandnetel is als thee, ook in combinatie met andere kruiden,en als soep. Je kunt het vers gebruiken maar ook gedroogd. Zoek het liefst wel een plek op bij het plukken waarvan je weet dat het niet vervuild is. Zelf had ik laatst brandnetel in de tuin, het was als onkruid over komen waaien. Dat was natuurlijk geduld hebben omdat het eerst wat moest groeien, maar daarna hebben we er heerlijke thee van gedronken.

Vaak zijn mensen geïrriteerd als ze geprikt worden door een brandnetel. Daar heeft de natuur een oplossing voor. Meestal groeit er wel Hondsrug of weegbree in de buurt van de plant. Als je dit kneust, dus even lekker frommelen tussen je handen, komen er stoffen vrij die de jeuk af doen nemen. De natuur voorziet!

Door: Jacqueline de Groot
Beeld: Groen Nieuws

Bestrijdingsmiddel glyfosaat in moedermelk

Guido Sparreboom

Waarom is biologische koffie gezond

Guido Sparreboom

Bakkerswaren kunnen giftig zijn voor kinderen

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details