Groen Nieuws
Image default

Brug aan de Maalbergenstraat in Wernhout wordt vervangen

Vanaf 6 mei wordt gestart met de brug aan de Maalbergenstraat in Wernhout. De oude brug wordt namelijk naar 60 jaar vervangen en de werkzaamheden duren naar verwachting tot medio juli.

Auto verkeer Maalbergenstraat in Wernhout moet nu  omrijden

Het verkeer wordt omgeleid via de Weduwestraat, Wildertsedijk, Industrieweg en Wernhoutseweg. De brug aan de Wildertsedijk in Zundert is inmiddels weer open en vervangen voor een nieuwe en bredere brug. De gemeente Zundert heeft bewust gekozen om beide bruggen na elkaar te vervangen, om zo de hinder door omleidingen zoveel mogelijk te beperken.

Wel of geen verbetering

Het vernieuwen van de bruggen in Wernhout en Zundert past in het plan om van de hoofdstraat met winkels in Zundert een richting verkeer te maken, wat op zich een hele verbetering is. Het verkeer zal echter een andere weg moeten kiezen, waardoor het verkeer ook op de landwegen verder zal gaan toenemen. Ook door het nieuwe industrieterein en door de toename van inwoners van nieuwbouwwijken, neemt de drukte van het verkeer echter in heel Zundert in het algemeen alleen maar toe. Het mooie liefelijke landschap waar Vincent Vangogh ooit door werd geïnspireerd, lijkt hierdoor steeds meer te verdwijnen en toeristen uit landen als Japan kunnen net zo goed wegblijven. Momenteel wordt er al  steeds meer gebruik gemaakt  van de sluip roetes, zoals over de Weduwestraat. Doordat er meer auto’s vaak met een te hoge snelheid over deze sluiproutes gaan rijden, is er meer overlast voor omwonenden en voor de vele fietsers of wielrijders, die hier altijd met plezier fietsen.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Google

Kan de Bitcoin voor een klimaatcrisis zorgen

Guido Sparreboom

Zomertijd of wintertijd wat gaat Nederland kiezen?

Wesley van der Linde

Wie zijn onze goden nu werkelijk?

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details