Groen Nieuws
Image default

Kamperen in een boomhut tussen de bladeren van de bomen

Steeds meer mensen hebben last van stress, burn-outs of dat ze moe of overspannen zijn. Daarbij komen naast hun school of baan nog veel andere zaken die niet mee helpen om te kunnen ontspannen zoals: files, drukke supermarkten, stoplichten, thuis opdrachten e.d en nog veel meer! Het is dus reuze belangrijk dat je ook op tijd daarvan los kan maken en je geest rust kan geven. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe belangrijk het is om op tijd rust te nemen en vakantie. Onze maatschappij zit dan ook vol met mensen die overspannen zijn en met een burn-out thuis zijn komen te zitten. Dan is het al te laat en kan grote gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen, gemoedstoestand en gezondheid. Ook is dat pas echt veel minder productief!

Vakantie

Steeds meer vakantie vierders kiezen als vakantie bestemming een  vakantie met het vliegtuig naar een ver land. Daar aangekomen blijven ze binnen de hekken van een druk resort en doen niet veel meer dan bij het zwembad liggen of gaan naar het strand. Ook dit kan heerlijk ontspannend zijn, maar niet duurzaam en het is ook niet echt avontuurlijk. Het vliegverkeer geeft velen malen meer CO2 af en ook meer luchtverontreiniging zoals fijnstof, wat eigenlijk veel mensen toch willen voorkomen. Daarnaast is het gekrioel van vele mensen in de resprts en stranden ook niet de rust die je nu echt zoekt.

Boomhut midden in de natuur

Tegenwoordig zijn er steeds meer Eco-campings of natuurcampings met huisjes of tenten in de natuur. Wat is er fijner om een ruime stille plek te hebben in de natuur met vogels, krekels en een kabbelend riviertje op de camping? Wel…..ja het kan nog net iets beter met een natuurcamping met boomhutten. Deze boomhutten zijn in een boom gemaakt en hebben bedden met matrassen, eigen toilet en was ruimte, keuken en ruim terras. Je bereikt de ingang via een houten trap die goed beveiligd is met houten hekken. In de hut zijn meerdere ramen en een open terras. Je verblijft midden in de natuur tussen de ruisende bladeren. Geen mens of dier die  je op deze hoogte lastig kan vallen en je geniet van nog meer van je privacy! Dit is wat je noemt echte rust en ontspannen! Ook is het de manier om dieren en vogels te spotten of te observeren, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen.

Vele natuurcampings in verschillende landen bieden deze boomhutten aan zoals Frankrijk, Denemarken, Zweden etc.en ze zijn op het internet overal te vinden en te reserveren. Maak van je vakantie een duurzame en heerlijke ontspannen vakantie en huur is een boomhut.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Soren Larsen

Duizenden mensen sterven vroegtijdige door uitlaatgassen

Guido Sparreboom

Vakantie met kinderen begint vaak met stress

Jacqueline de Groot

Groener reizen: meer mensen vliegen en tanken CO2-neutraal

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details