Groen Nieuws
Image default

Den Olden Florus oudste werkende molen van Nederland

Den Olden Florus is een van de oudste molens van Nederland. Hoe oud de molen precies is, weten noch molenaar noch de molenkenners. Al in 1403 wordt er al over deze molen geschreven en op één der vergane balken moet een jaartal hebben gestaan van omstreeks 1400. In de molen werden verschillende graansoorten gemalen tussen de grote molenstenen. In de oudheid was vooral ook rogge een belangrijk voedsel. Wat zo leuk is aan deze molen is dat deze elke zaterdag geopend is van 10:00 tot 15:00 uur voor meel, bloem en tal van andere producten.

Brood bakken met meel van de molen

Veel granen worden door deze molen zelf gemalen tot meel. En wanneer er voldoende wind is op de zaterdagen, kan de molen ook in bedrijf worden gezien door de bezoekers. De molen is elke zaterdag geopend is van 10:00 tot 15:00 uur voor meel, bloem en tal van andere producten. Bezoekadres: Stoutenburgerweg 20, 3784 VE Terschuur.

Door: Jacqueline de Groot
Beeld: Jacqueline de Groot

Ontdek groene hotspots, leukste straatjes en lokale bedrijven

Wesley van der Linde

Groener, eerlijker en leuker leven #GroenNieuws

Wesley van der Linde

Jacqueline de Groot van Tuin&Kruid uit regio Barneveld

Jacqueline de Groot

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details