Groen Nieuws
Image default

Drones vliegen over natuurgebied

Steeds meer wilde dieren op de Veluwe worden opgeschrikt door drones

Op de Veluwse heide schrikken wilde dieren, regelmatig op van overvliegende drones. Om de overlast te beperken, heeft de gemeente Rheden dan ook besloten om rondvliegen drones op het Rozendaalse Veld te gaan verbieden.

Rozendaalse Veld is geen speelweide

Het Rozendaalse Veld is nog een ongerept gebied met bos, heide en stuifzand. Door zijn schoonheid is het een gewilde plek voor recreanten, die onbewust de kwetsbare natuur belasten met hun aanwezigheid. Het heeft allerlei gevolgen voor de natuur die hierdoor wordt verstoord, maar ook omdat grazende herten wegblijven. Hierdoor kan het gras doorgroeien met als gevolg dat uiteindelijk de heide overwoekerd wordt met grassen. Dat is niet goed voor de kwetsbare natuur, ket name het grootwild als herten vossen en zwijnen. Maar ook voor de vogels zijn drones angstaanjagend, omdat de vogels de drones aanzien voor een roofvogel. De drones zijn dus een extra verstoring op de verstoring van honden en recreanten en mocht een boswachter een drone zien boven een beschermd natuurgebied, dan kan de eigenaar op een boette rekenen en de drone wordt altijd in beslag genomen.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Frank

Franse koeien bij het Markdal in Breda

Wesley van der Linde

Wolven terug in Nederland?

Guido Sparreboom

Steeds meer egels dood door robotgrasmaaier

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details