Groen Nieuws
Image default

Falafel met kikkererwten, pompoenspread, wortel en Tzatziki op een wrap

Falafel met kikkererwten, pompoenspread, wortel en Tzatziki op een wrap: Biologisch, vegetarisch, gezond en lekker!

Ingrediënten zoveel mogelijk biologisch

500 gram pompoen in blokjes
4 tlp ras el hanout
6-8 wraps
500 gram wortel geraspt
1 doosje met falafel balletjes
150 gram gekookte kikkererwten
1 doosje Tzatziki
Scheut bio-olijfolie
Peper /zout

Bereidingswijze voor recept

A. Je kan de gedroogde kikkererwten, na een nacht weken,  in 2 1/2 uur gaar koken op een ‘laag pitje’ of je neemt voorgekookt uit een glazenpotje.

B. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een kom en doe de gesneden pompoen blokjes  erin. Doe er een scheutje olijfolie erbij en de ras el hanout, zout /peper en meng alles door elkaar.

C. Leg bakpapier op de ovenplaat en spreidt de inhoud van de kom op de beklede bakplaat. Rooster de pompoen 25 minuten. Doe  de geroosterde pompoen in een kom en neem een staafmixer en maal deze tot een gladde spread. Proef en breng op smaak met peper en (zo weinig mogelijk) zout.

D. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de falafel balletjes in de koekenpan.

E. Op tafel heb je een schaaltje staan met geraspte peen, een schaaltje met pompoen spread, doosje Tzatziki, schaaltje gekookte kikkererwten en falafel balletjes.

F. Neem je wrap op je bord, smeer de pompoen spread op de wrap, leg er een of twee falafel balletjes op en maak die een beetje klein, wat kikkererwten, beetje geraspte peen en smeer als laatste een beetje Tzatziki erbovenop. Vouw of rol de wrap klaar! Eet smakelijk!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Smoothie van avocado en spinazie

Guido Sparreboom

Mexicaanse boerenkoolsalade

Guido Sparreboom

Hoe maak je biologische courgetti?

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details