Groen Nieuws
Image default

Appverbod voor het fietsen met je telefoon in je hand

Volgende week gaat er in Nederland een nieuwe wetgeving van start. Er komt een boete voor fietsen met een mobiel in je hand. De nieuwe wet zegt dat je met geen enkel elektrisch apparaat in je hand mag fietsen.   Bijvoorbeeld om te Appen, bellen en navigeren in het verkeer. Hiervoor krijg je een boete. Maar dan moet de politie het wel gezien hebben.

Navigatie app kijken tijdens fietsen?

Hoe moet ik de weg vinden op de fiets? Maps gebruiken mag niet meer papieren landkaart gebruiken op de fiets dat gaat ook niet makkelijk.

Inderdaad volgende week niet meer met de telefoon in je hand navigatie-app kijken en checken. Maar een telefoonhouder voor op de fiets, mag je er wél op kijken. Voor het invoeren van een navigatieadres moet je dan wel weer stoppen en even afstappen.

Appen op de fiets wordt een boete van 95 euro

Alles je voor een rood stoplicht stilstaat mag je wel mobiel in je handen houden en appen of insta checken. Wanneer mag je dan nog wel appen in het verkeer? Lopend of zittend op een paard mag maar dan moet je geen gevaar zijn voor andere weggebruikers.

Mobiel gebruiken als ik auto rijd?

De automobilisten die aan het rijden is op de openbare weg en zijn telefoon gebruiken riskeert een boete van 240 euro. Dit kost zoveel omdat de auto auto meer schade in het verkeer kan aanrichten.

De nieuwe maatregel gaat in op 1 juli 2019. Dan mag u ook geen mobiel meer vasthouden als u een gehandicaptenvoertuig (canta) of tram bestuurt. Als u deelneemt aan het verkeer zonder een voertuig te besturen, is het niet verboden.

Vakantie met kinderen begint vaak met stress

Jacqueline de Groot

Breda Drijft is een festival oorspronkelijk uit Scandinavië

Wesley van der Linde

Vakantie Zwitserland: Genieten van het goede leven!

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details