Groen Nieuws
Image default

Gaat de centrale verwarming of houtkachel weer aan?

Een woning goed isolatie is nog altijd een slimme investering, door woning beter isoleren heb je een korter stookseizoen om de woningen te moeten verwarmen en waarop jij véél geld kunt besparen!

Staat de verwarming al weer aan? Nee wij besparen!

De gemiddelde Nederlander zet zijn verwarming weer aan als de buitentemperatuur daalt tot 13,9 graden. Wist jij dat er een heus officieel stookseizoen is? In België loopt het stookseizoen van 1 september tot 1 mei. In Nederland loopt het stookseizoen van 1 oktober tot 1 mei.

Bij het berekenen van het jaarlijkse energieverbruik van de stookkosten en gebruik van een woning en eventuele besparingen daarop wordt de duur van het stookseizoen verkort en verdien je dus verduurzamen van de woning weer terug.

Verwarming uitzetten in de zomer

Vergeet jij nog wel eens de verwarming aan of uit te zetten? Bent van plan bewuster voor het milieu en voor je portemonnee te gaan leven. Wanneer doe ik de verwarming /houtkachel weer aan? Een uur voor het slapen gaan, zette ik de verwarming weer helemaal uit.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Bomen gekapt en groenstrook verdwijnt aan de Annevillelaan in Ulvenhout

Wesley van der Linde

Lelijkste gebouw in Tilburg opgefleurd met 900 bloembakken

Wesley van der Linde

Zonne-energie heeft een zonnige toekomst

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details