Groen Nieuws
Image default

Grijze kasten aan de straat? Breda wordt steeds groener

De groene natuur in Breda wordt soms nog een beetje verstoord door lelijke, maar noodzakelijke metalen kasten voor internet (tv coaxkabel) en telecom., elektriciteit of andere installaties die stoplichten of waterstanden moeten regelen. Helaas zien veel jeugdigen deze kasten als obstakels, waar ze hun graffiti en gefrustreerdheid op kwijt kunnen. De verschillende Gemeentes hebben er nu een goede oplossing voor gevonden en hebben kasten een nieuwe look gegeven, door er oude foto’s van vroeger op te publiceren of zoals de foto laat zien, natuur!

Hoe groen zijn straatkasten in jou buurt?

Vieze oude grijze kasten die onder de graffiti zitten wie wil dit nu nog? Wel misschien de mensen die hun lusten bot willen vieren met graffiti. De meeste gemeenten in Nederland hebben ook daar een oplossing voor en er zijn speciale plekken waar je graffiti mag spuiten. Doe je dit op een plek waar het niet mag, dan ben je in overtreding en krijg je een hoge boette of taakstraf. Maar erger nog, je vergiftigd het milieu onnodig met verf en afval, het kost gemeentes jaarlijks duizenden euro’s om graffiti te laten verwijderen met milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen en veel mensen zullen je art toch niet waarderen.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Recyclen van papier is vooral goed voor het milieu

Guido Sparreboom

Zomer 2018 heeft door klimaatverandering alle records gebroken

Guido Sparreboom

Denemarken bouwt hek tegen Afrikaanse varkenspest

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details