Groen Nieuws
Image default

Groener, eerlijker en leuker leven #GroenNieuws

Vers van de boer in jouw regio

Groennieuws.nl brengt biologische en duurzame dichter bij de consument door het nieuwe platform. Ontdek groene bedrijven in de buurt. Het is dus vooral ook bedoeld voor biologische boeren of agrariërs die zo biologisch of duurzaam mogelijk produceren en voor consumenten die inzien dat groente en fruit of kaas direct van de boer goedkoper, verser, lekkerder maar ook duurzamer zijn.

Regionale landbouw en streekproducten

Voor wie het nog niet wist: lokaal geproduceerde voedingsmiddelen zitten in de lift. Zo zijn er steeds meer boerenwinkels, maar ook vraag van consumenten naar vers en gezonde producten belangrijk vinden. Ook steeds meer restaurants beroepen zich op gezonde en verse producten van de lokale boeren bedrijven, die ze graag serveren aan hun klanten.  Tenslotte gaat het om vers, maar ook om de smaak die veel beter is!

Groener, eerlijker en leuker leven

Fabrieksmatige producten vullen 80% van de supermarkt, maar blijken vaak niet gezond te zijn omdat ze bewerkt zijn en te veel : geur, kleur en smaak stoffen bevatten, naast ongezonde houdbaarheid middelen en te veel suikers, zout, vet etc Daarnaast zitten er nog maar weinig vezels en vitamine en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Tip : Groen Nieuws

Het zijn de eenvoudige, maar meest gezonde ingrediënten voor een goede lifestyle: voldoende bewegen, groente en fruit, naast volkoren producten, bruine rijst en peulvruchten. Eet zo min mogelijk vlees en melk producten, eet gevarieerd en niet te veel van het zelfde!

OpeningstijdenVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00
Groen en duurzaam ondernemen

De consument is zich ook steeds meer bewust van zaken als dieren kwelling, opwarming van de aarde, duurzaamheid, gezondheid. maar ook zaken als verkwisting van brandstof door transport of verkwisting door plastic verpakking materialen of verkwisting van het milieu door kunstmest of pesticiden. Allemaal zaken waar we wat mee moeten en waar we zelf ook veel aan kunnen doen!

Ga met de fiets naar de boerenwinkel voor een groener, eerlijker en leuker leven.

Beter vindbaar worden in uw regio?

Ben jij bezig met duurzaamheid of biologisch producten en zou je op de site willen komen.
Heeft u vragen of interesse in een groene bedrijfsvermelding? Neem dan contact met ons op.

Zomerfeest op biologische boerderij Landzicht

Wesley van der Linde

Biologische Tuinderij de Elzenkamp in Voorthuizen

Jacqueline de Groot

Bio-Brouwmaat: biologische brouwingrediënten in Breda

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details