Groen Nieuws
Image default

Hergebruik bouwmaterialen wordt lucratieve markt

De komende jaren worden er meerdere bedrijfspanden gesloopt in de binnenstad en buiten de ringbanen liggen er dan ook in meerdere gemeentes bouwplannen klaar voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten voor bestaande bouw.

Waarom bouwmaterialen hergebruiken?

Deuren, kozijnen en oude rioleringsbuizen uit slooppanden halen en hergebruiken? Particuliere huiseigenaren zijn de sleutel tot meer renovatie in de buurt waarbij opnieuw oude bouwmaterialen worden hergebruikt. Het is een lucratieve als je dit op grote schaal kan uitvoeren in Nederland.

Hoe zorg je voor minder rijden auto’s in de wijk?

Automobilist scheuren vaak met hoge snelheid door een woonwijk. Gemeenten proberen tegen maatregelen te nemen om dit gevaarlijk rijgedrag van auto’s die een korte sluiproute willen nemen tegen te gaan.

Door bestaande bouwmaterialen op andere locatie te gaan hergebruiken, heb je een duurzame oplossingen voor een wegafzetting in de buurt. Zo is er in de gemeente Breda gekozen om niet alle oude stenen rioolbuizen kapot te maken en in een puien en beton afvalcontainer te gooien! Tegelijkertijd is het roekeloos en te hard rijden gedrag aan banden gelegd.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Steeds meer vrouwen voor al uw klussen

Wesley van der Linde

Wat is duurzaam geproduceerd hout

Guido Sparreboom

Woning verduurzamen: wat is belangrijker isoleren of zonnepanelen?

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details