Groen Nieuws
Image default

Hoe maak je biologische courgetti?

Biologische courgette

Minder koolhydraten met spaghetti van biologische courgette
Wil jij iets minder koolhydraten eten? Dan is dit recept zeker iets voor jou! De spaghetti wordt namelijk vervangen door biologische courgette. Dit kan je ook doen met peen of andere groenten. Een super gezonde én lekkere vervanging. Courgette pasta is licht verteerbaar en smaakt goed.

Hoe maak je biologische courgetti?

Allereerst moet je een biologische courgette in mooie dunne slierten krijgen, liefst zo lang mogelijk, om het effect van echte spaghetti te krijgen. Een ideale tool daarvoor is de Spirelli, inmiddels bij de meeste kookwinkels (en overal online) te koop voor een paar tientjes.

Als je geen Spirelli hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en vervolgens de lange plakken verticaal in dunne repen snijden.

Hoe kook je biologische courgetti?

Je kunt de courgetteslierten rauw, gebakken of (kort) gekookt eten. Voor 2 personen heb je 1 tot 2 biologische courgettes nodig.

Rauw

Veel fans vinden rauwe biologische courgetti het lekkerst, omdat -ie dan lekker knapperig blijft. Rauwe biologische courgetti is ook perfect voor een koud gerecht, zoals een biologische salade.

Bakken

Voeg 1 tot 2 eetlepels olijfolie toe aan een grote koekenpan en verhit op laag tot middelhoog vuur. Leg voorzichtig de biologische courgetteslierten in de pan en bak zo’n 2 tot 3 minuten. Ze moeten bite houden, dus niet door en door gaar worden. Je kunt natuurlijk ook de biologische courgetti toevoegen aan een warme pan vol ingrediënten (bijvoorbeeld de biologische pastasaus) en zo even meewarmen.

Koken

Kook de biologische courgetti in een pan kokend (ongezouten) water, ongeveer 2 minuten. Niet te lang, dus! Laat uitlekken in een vergiet.

Wat zijn lekkere combinatie?

Met biologische tomatensaus, gepofte biologische tomaatjes en citroenzest– Met biologische basilicumpesto en biologische Parmezaanse kaas– Met zachte biologische geitenkaas en biologische muntpesto– Met een stukje gegrilde biologische zalm en een biologische tuinkruidendressing– Met witvis, crumble van krokant uitgebakken spek en biologische bieslookpesto.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Biologische bieten gezond

Guido Sparreboom

Lekker biologisch: pompoen pannenkoeken

Guido Sparreboom

Biologische gewokte spinazie met tagliatelle

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details