Groen Nieuws
Image default

Hardlopen is misschien niet altijd leuk, maar wel heel gezond

Hardlopen, ik ben er heel eerlijk in, mijn hobby is het niet

Dat zal ik je uitleggen. Ik ben namelijk geen fanatieke hardloper. Sterker nog, als het aan mij zou liggen, zou ik het niet eens doen… hardlopen…grmbl.

Toch doe ik het. Het liefst 2 keer per week

Ik hoor je al denken, je gaat toch niet hardlopen als je dat niet wilt? Dat klopt. Bij mij is echter de ‘knop omgegaan’. Ik werd geconfronteerd met een ingreep in het ziekenhuis. Ik ben nog relatief jong, dus ik had een drive om te herstellen. Maar dan moet je wel de deur uit om te gaan. Zeker als je alleen loopt is niet gaan heel makkelijk.

Toch ging bij mij die knop om. Vanuit alleen een rondje om het huis kunnen wandelen ben ik naar een half uur hardlopen gegaan. Ik let niet op tijd of afstand. Het gaat mij er om dat ik in beweging ben, dat ik op dat moment goed voor mezelf zorg.

Uiteindelijk kom je in een soort van flow. Nu vind ik het jammer als ik het een keer niet red om te gaan. Ik geniet om me heen, de natuur verandert snel. Door je niet alleen op het lopen te richten en juist de focus op je ademhaling en je omgeving te richten, ben je er eigenlijk helemaal niet mee bezig dat je iets doet wat je niet leuk vindt.

Die benen gaan vanzelf wel…en ik? Ik geniet!

Het is goed om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Ik sportte al jaren maar op advies van een arts ben ik buiten gaan hardlopen. Het heeft te maken met bepaalde doelen in je leven. Mijn doel met hardlopen was om die arts minder vaak te hoeven zien en om te kijken of hardlopen daadwerkelijk actief herstel bevorderd. Het antwoord is JA.

Terug naar het voor jezelf zorgen

Als Natuurvoedingsadviseur en Wandelcoach weet ik hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Hoe kan je voor een ander zorgen als je niet voor jezelf kunt zorgen. Hoe vaak zit de agenda wel niet vol en vaak genoeg gaan we maar door. Hierin kan je een omslag maken en dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Denk aan het aanpassen van je voedingspatroon en het bewust worden van bepaalde factoren. Ook oefeningen buiten die uit de Mindfulness komen kunnen helpend zijn om met regelmaat thuis toe te passen.

Door: Jacqueline
Beeld: Amber

Biologische cranberry bevatten veel antioxidanten

Guido Sparreboom

Roken, diabetes, junkfood en overgewicht

Guido Sparreboom

Genetische modificatie niet in biologische producten

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details