Groen Nieuws
Image default

Internationale dag van het naakt tuinieren

Ooit wel eens naakt getuinierd?

Op de eerste weekend in mei kunnen tuinliefhebbers naakt gaan tuinieren. Het naakt tuinieren is bedacht in de Verenigde Staten en is bedoelt om het taboe te verminderen van (niet seksuele) naaktheid van mannen en vrouwen. Vooral in de USA is naaktheid of topless op stranden niet geaccepteerd en een groot taboe in de maatschappij.

Ga we dit weekend allemaal naakt tuinieren

Dussss…NIET schrikken als zaterdag op de dag je buurvrouw of buurman naakt in de tuin aan het tuinieren zijn. Maar of het verstandig is om aan deze naaktheid campagne mee te doen is nog maar de vraag, Als je heg niet hoog genoeg is, kunnen de buurtgenoten het als aanstoot gevend ervaren en de politie bellen. In Nederland is namelijk het naakt zijn in het openbaar ook nog steeds verboden.

Ideaal weer om te tuinieren

Mogelijk is het in Calefornia en in de andere zonnige staten van de USA, kwa weer toch beter geschikt om naakt te tuinieren. Het weer in mei 2019 in ons kikkerland is kouder dan gemiddeld, waardoor het naakt tuinieren meer voor de ‘echte diehards’ is weggelegd dan voor de gemiddelde Hollander. De middagtemperaturen dit weekend variëren tussen de 9 tot 10 graden, met een noordwestenwind voor het gevoel waarde van slechts 5 graden. Volgens mij is de sauna of de kas misschien dan toch wel een beter alternatief.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Gabriele Ribeiro

De heide op de Veluwe kleurt paars in Gelderland

Wesley van der Linde

Giftige planten zijn soms dodelijk

Guido Sparreboom

Het IPBES waarschuwt dat de natuur sneller achteruit gaat dan verwacht

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details