Groen Nieuws
Image default

Jacqueline de Groot van Tuin&Kruid uit regio Barneveld

Mijn naam is Jacqueline de Groot en ik ben eigenaresse van Tuin&Kruid. Ik zal de artikelen van de regio Barneveld verzorgen.

Vroeger hielp ik mijn opa in de moestuin. Heerlijk vond ik het om samen aardbeien te snoepen en boontjes te oogsten. Later kregen we een eigen moestuin en ben ik me gaan verdiepen in ‘natural farming’ wat natuurlijk mooi aansluit. Ondertussen heb ik veel uitgeprobeerd in de moestuin, weet ik wat ik niet wil maar ook heel goed wat ik vooral wel wil. Ik hou de moestuin zo natuurlijk mogelijk. Ik gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen en pas zo veel mogelijk te principes van permacultuur toe. Van mijn eigen gekweekte bloemen en planten maak ik crème’s, zalven en tal van andere producten. Uiteraard wil ik je hier tijdens een workshop meer over vertellen.

Tuin&Kruid alles over moestuinieren

moestuinNaast mijn enthousiasme voor de moestuin, en hoe leuk is dat samen met kinderen, ben ik Natuurvoedingsadviseur. Ik geloof dat er zo veel kracht in de natuur zit. We kunnen prima zonder pakjes en zakjes. Ik begrijp dat het voor veel mensen gemak en gewoonte is. Juist door terug te gaan naar de basis, de pure en eerlijke voeding, wordt het leven ook een stukje simpeler en hoef je minder lang in de keuken te staan. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om kinderen hierbij te betrekken. Ik ben voorlichter bij Stichting Kind en Voeding. Met de stichting bieden we leuke en leerzame lessen aan op scholen, bso’s en kinderdagverblijven. Deze kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Kortom, een win-win situatie.

Wandelcoach en schrijver van leuke artikelen

Tot slot ben ik Wandelcoach. Dat klinkt misschien een beetje gek of raar maar het sluit juist mooi aan bij de moestuin en natuurvoeding. Het buiten zijn, het bewust worden van je omgeving en zingeving, het heeft allemaal met elkaar te maken. Als je met mij een wandeling maakt dan kan dat puur zijn omdat je wat ontspanningsoefeningen wilt en je je meer bewust wilt worden van de omgeving. Als je ergens mee zit of iemand nodig hebt die een tijdje met je mee wandelt op de weg die je gaat kan dat natuurlijk ook. De natuur heeft zo veel moois te bieden, zo veel dingen kunnen gebruikt worden als metafoor, waardoor de wandeling weer heel anders kan zijn. Natuurlijk is dit ook in groepsverband mogelijk.

Door: Jacqueline de Groot
Beeld: Jacqueline de Groot

Duurzaam shoppen bij eerste kledingruilwinkel van Rotterdam

Wesley van der Linde

Odin biologische supermarkt in Ginnekenweg, Breda

Guido Sparreboom

Boerderijwinkel: Groenten van de boer in Etten-Leur

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details