Groen Nieuws
Image default

Kaasboerderij ’t Bosch in Made (Noord-Brabant)

Zelfgemaakte boerenkaas, direct van de boer en dat proef je!

Natuurlijke, zelfgemaakte boerenkaas, van jong tot oud en diverse kruidenvarianten. Waarvan een aantal vast in het assortiment, zoals bv. brandnetel, komijn, mosterd, bieslookmelange en knoflook-ui.

Regelmatig zijn er ook andere smaken zoals fenegriek, villa nell1, honingklaver, mediteraanse mix, etc. Onze trots is de Paprikaas en Biesboschkaas.

Voor enkele biologische gecertificeerde producten als meel kan je hier in de winkel ook terecht, maar de meeste zijn niet gecertificeerd of zo biologisch mogelijk!

Het gaat hier vooral om vers, smaak, duurzaamheid en een heerlijke romige smaak! De melk wordt namelijk direct van de koeien gebruikt om kaas van te maken, zonder verhitting of een behandeling te ondergaan. Geen geur, kleur of smaakstoffen, een kort pekelbad en op de ouderwetse manier laten rijpen. Hierdoor krijgen de kazen ook het kaasmerk” echte boerenkaas” en eenmaal geproefd, weet je ook de verschillen op te noemen tussen gewone kaas en boerderij kaas op te noemen!

Kom langs, geniet van het buitenleven, door even de koeienstal in te kijken of de koeien te zien grazen op de weiden rondom de boerderij. Het zijn ook bijzonder mooie koeien, van het oudhollandse en zeldzame ras, Witrik!

Ambachtelijke kaas maken

Een rondleiding, voorlichting over kaasmaken of zelf meehelpen om op de ambachtelijke manier kaas te maken, kan hier op de kaasboerderij ook! Bij groepen van 14 personen wordt er zelf korting gegeven. Vraag of bel voor een afspraak als je graag deze groepsactiviteit op de boerderij en kaasmakerij mee wil maken. Ook voor kinderfeestjes, voor ruimten voor vergaderingen of workshops, neem gewoon even contact op voor de mogelijkheden.

Groene Hotspot bezoeken?

Wagenbergsestraat 2
4921 XV Made

OpeningstijdenVanTot
MaandagGeslotenGesloten
DinsdagGeslotenGesloten
Woensdag13:3017:00
DonderdagGeslotenGesloten
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
ZondagGeslotenGesloten

De Kleine Hoeve: zorgboerderij middenin Bredase nieuwbouwwijk

Guido Sparreboom

Den Olden Florus oudste werkende molen van Nederland

Jacqueline de Groot

Groener, eerlijker en leuker leven #GroenNieuws

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details