Groen Nieuws
Image default

Kledingkast verduurzamen met vegan kleding van bamboe

Door gebruik van bamboe creëren zij niet alleen een betere leef-en werkomgeving voor de ontwikkelaars, maar ook een betere wereld en een kwalitatief verantwoord eindproduct.

Kledingindustrie schuldig aan milieuvervuiling

De kledingindustrie wordt gezien als een van de meest vervuilende sectoren die er bestaat, vandaar dat duurzaamheid steeds vaker op de agenda staat. Zo is voor het ontwikkelen van een bamboe T-shirt 70% minder water nodig dan voor een katoenen T-shirt en is bamboe natuurlijk ook nog eens 100% afbreekbaar.

Hoe wordt bamboe kleding gemaakt?

Nooboo is een merk dat zich inzet voor zowel mens als planeet. Ze gebruiken voor de kleding stof die is gemaakt van 100% bamboe, de snelst groeiende plant op onze planeet. Ook het kleuren gebeurt milieuvriendelijk door middel van bloemen en planten uit Bali. De T-shirts en Tanktops zijn dus niet alleen 100% recyclebaar, maar ook volledig vegan.

Duurzaam en comfortabel

Niet alleen het milieu en de klant profiteren van deze manier van werken, maar ook de ontwikkelaars. Zo worden alle items in lokale gemaakt in Bali en ontvangen alle ontwikkelaars een eerlijke prijs voor hun product én zorgt Nooboo voor een toereikend salaris voor de makers van de fashion. De T-shirts en Tankstops zijn hiermee dus volledig Fairtrade.

Tip voor het verduurzamen van je kledingkast

Nooboo bamboe werkt op natuurlijke wijze voor iedereen, wat speciale voordelen oplevert voor mensen met een gevoelige huid en allergieën.

Bamboekleding beter voor milieu

Kwaliteit van bamboe zorgt er voor dat het veel langer meegaan dan een normaal katoenen shirt. De consument profiteert hierdoor van een ademende stof, die in staat is meer vocht op te nemen dan normaal katoen en kan kiezen uit een unieke, natuurlijke kleurenmix.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Kledingmerken dragen nog steeds bij aan kinderarbeid

Guido Sparreboom

STEKmarkt in de Bredase wijk de Belcrum is drukbezocht

Wesley van der Linde

Zeespiegel stijgt en eilanden overspoelen

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details