Groen Nieuws
Image default

Konikpaarden Oostvaardersplassen onderweg naar Wit-Rusland

De eerste 50 konikpaarden uit de Oostvaarder plassen zijn vrijdag 9 augustus 2019 met twee vrachtauto’s op transport gezet naar het natuurgebied Naliboksky in Wit-Rusland.

150 konikpaarden naar Wit-Rusland in volle gang

De grote grazers moeten weg uit het natuurgebied de Oostvaarderplassen omdat er in de winter te weinig voedsel is voor alle grazers zoals; herten, ganzen, runderen en ook deze Koninkpaarden. Er is verstandig gekozen voor een ander natuurgebied waar deze dieren rustig verder kunnen leven in de natuur. Ook daar zijn de dieren nuttig om vergrassing en dichtgroeien van de open vlakten tegen te gaan. Ook veel dierenactivisten die boos waren dat Staatbosbeheer in eerste instantie bij wilde voeren in de winter, kunnen zich vinden in deze oplossing om de dieren over te brengen naar een plek waar ze wel voldoende voedsel hebben in de winter.

Het is een unieke transport van de paarden en het zal 23 uur in beslag nemen voor de paarden zaterdag aankomen in het natuurgebied Naliboksky in Wit-Rusland.

Groen licht

De komende weken zullen nog eens 100 paarden verhuizen. Ook deze paarden worden voor transport gecheckt door de NVWA of ze fit en gezond genoeg zijn om op transport te kunnen. Bij aankomst worden de paarden eerst in quarantaine gezet om zeker te zijn dat ze niet ziek zijn of ziektes over kunnen brengen. Uiteindelijk kunnen de 150 paarden in een veel groter en natuurlijker leefgebied verder leven.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Screenshot YouTube

Papegaaiduiker sterft door tekort aan voedsel

Wesley van der Linde

Ooievaars hebben een succesvol broedseizoen in Breda

Wesley van der Linde

Duizenden dode koeien door scherpe stukjes

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details