Groen Nieuws
Image default

Doe mee met de klimaatstaking voor groener Nederland

Op 27 september zullen wereldwijd miljoenen mensen staken, om een einde te eisen aan het tijdperk van vervuiling. We verkeren in een klimaatcrisis die met het jaar erger wordt, maar er worden te weinig of onvoldoende maatregelen ingezet om dit te voorkomen.

Kijk bijvoorbeeld naar de bosbranden, de overstromingen, de droogte, de te grote veestapels en het gebruik van fossiele brandstoffen (o.a kolen), waar te weinig aan gedaan wordt om deze terug te dringen.

Wereldwijde klimaatstaking

De opwarming van de aarde is al een feit. Jongeren protesteren en hun toekomst loopt nu een groot gevaar. Alleen de generatie van nu kan er nu nog wat aan veranderen en dat is hard nodig ook. Doen we nu niks of onvoldoende, dan zijn de gevolgen voor de toekomstige generaties rampzalig. Nu al sterven er wereldwijd duizenden mensen en miljarden dieren en planten als gevolg van de klimaatopwarming.

Weer een landelijke klimaatstaking

Het is de hoogste tijd dat we de regering en vele grote bedrijven en multinationals laten weten dat we het niet langer meer toestaan, de wereld is van iedereen en we laten deze niet voor economische redenen en hoge winsten vernietigen. We laten dit opnieuw weten door een klimaatstaking op 27 september in Den Haag. Maar mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar Den Haag te gaan en een andere klimaatstaking bedenken of oplossing bij je in de buurt, door bijvoorbeeld de auto te laten staan en de fiets te nemen dan is dat wat mij betreft ook goed. Elke actie telt deze dag en we moeten het vooral ook samen doen.

Kom naar Den Haag op 27 september: iedereen die staakt, staat voor een beter klimaat of een leefbare planeet, nu en in de toekomst!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Vincent Janssen

Dag van de duurzaamheid in GroenNieuws.nl

Guido Sparreboom

Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte geen luchtvervuiling

Guido Sparreboom

Milieuzones, vervuilende diesels en elektrische auto’s

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details