Groen Nieuws
Image default

Groener reizen: meer mensen vliegen en tanken CO2-neutraal

Shell : 1 cent per liter brandstof voor natuurparken

Wie vanaf volgende week bij Shell tankt, kan voor 1 cent zijn uitstoot van CO2 compenseren. Het olie- en gasconcern investeert voor deze compensatie de komende drie jaar 300 miljoen dollar in verschillende natuurparken. In Nederland worden met Staatsbosbeheer 5 miljoen bomen aangeplant, maar die tellen niet mee voor het compensatieplan. Nederland kent nog geen erkend certificeringssysteem. Volgens Shell is de cent per liter extra voldoende om de uitstoot te compenseren.

KLM: extra bedrag per vlucht voor herbebossing

Niet alleen bij het autorijden is er een mogelijkheid voor compensatie. Ook voor vliegreizen kan dat. Sinds 2008 biedt KLM de mogelijkheid om bij het boeken voor CO2-compensatie iets extra’s te betalen voor de vlucht. Wie enkele reis naar Parijs vliegt, moet dan 63 cent per persoon extra betalen. Voor San Francisco is dat 12,13 euro. Volgens cijfers van de maatschappij betaalden in 2017 60.000 passagiers voor deze ‘compensatieservice’. Dat staat gelijk aan 1 op de 535 reizigers. Het geld komt ten goede aan een herbebossingsproject in Panama.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Groen Nieuws

Vakantie Zwitserland: Genieten van het goede leven!

Guido Sparreboom

Duizenden mensen sterven vroegtijdige door uitlaatgassen

Guido Sparreboom

Tips voor een werkvakantie in Australië

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details