Groen Nieuws
Image default

Nationale Kraanwaterdag moet kinderen van de frisdrank krijgen

25 september is het de eerste Nationale Kraanwaterdag, die er voor moet zorgen dat kinderen van de frisdrank afblijven. Ouders kiezen in de supermarkt vaak nog steeds voor blikjes frisdrank, om mee te geven aan de kinderen op school. Ook sommige frisdrank machines in de schoolkantine doen er geen goed aan en zorgen ervoor dat jongeren in de verleiding komen om voor frisdrank met suikers te kiezen. Al deze nep en echte suikers in blikjes zijn niet goed voor de gezondheid of de tanden en kinderen kunnen er druk van worden.

Kraanwater is heel gezond en geeft betere leer prestaties

Kraanwater is ontzettend gezond en kinderen (op scholen) kunnen zich beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. Bovendien bespaar je zo een hoop plastic. Al vele honderden scholen hebben er een gewoonte van gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken. Water niet lekker genoeg? Water met een smaakje kan ook, door er citroen, aardbei of ander fruit in te doen.

Steeds meer gratis watertappunten in Nederland

Nederland wordt steeds warmer en waterschapsbedrijven en de overheid laat steeds op meer locaties in Nederland watertappunten aanleggen. Waar je vervolgens gratis gebruik van kunt maken voor bijvullen van bidon of flesje met schoon drinkwater.

Door: Wesley van de linde
Beeld: Wesley van der Linde

Een gelukkig en gezond jaar begint zonder vuurwerk

Guido Sparreboom

Houdbaarheid data TOT en THT-datum?

Guido Sparreboom

Duurzaam eten en drinken steeds populairder

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details