Groen Nieuws

Onweersbuien met zware windstoten in het zuidwesten

Ook in juni 2019 was het in weer in Nederland opnieuw flink van slag en veranderde het weer van zonnig naar perioden met stevig onweersbuien met zware windstoten. Op sommige plaatsen waren er ook flinke hagel buien of windhozen die bomen deden omwaaien. Niet bepaald het weer wat we normaal hebben in de maand juni, wel wat de voorspellingen zijn voor de klimaatopwarming in Nederland. (heftige regenbuien en perioden met droogte).

Steeds vaker te maken met extreme buien

Afgelopen zomer 2018 was het opnieuw te droog in de zomer. Regen is normaal dan ook goed voor de agrariërs en tuinliefhebbers.  Extreme onweersbuien en lokaal regenbuien gaan met de klimaatopwarming  dan ook nu en in de toekomst voor steeds meer zorgen voor overlast maar ook de hittegolven voor droogte. Ook hebben we met heftige regenbuien het probleem dat straten en kelders overstromen. De oorzaak ligt ook bij veel huiseigenaren die hun tuin vol hebben liggen met tegels. Tuinen die wel gazons hebben, borders of zelfs een groendak, maken dat het water vast wordt gehouden en niet (meteen) wegstroomt naar de riolering.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Zware orkaan Dorian aan land bij Bahama’s

Guido Sparreboom

Kans op zware windstoten en buien, KNMI geeft code oranje

Wesley van der Linde

Aankomende zondag voor eerst 30 graden en avond onweer

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details