Groen Nieuws
Image default

Oude zieke kastanjeboom uit 1925 gekapt in Breda

Vanmorgen was ik als fotograaf van Breda Vandaag vroeg opgestaan om video en foto’s te gaan maken van een kastanjeboom aan de Academiesingel in Breda. de opdracht was om het vellen van een kastanjeboom van meer dan honderd jaar oud te fotograferen. Mijn video hierover is trouwens nog steeds te zien op de nieuwssite: NU.nl en BredaVandaag).

Oude zieke kastanjeboom uit 1925 gekapt in Breda

Om half 8 zijn ze begonnen met het plaatsen van oranje pionnen op het voetpad naarst de boom, ongeveer 15 minuten later was de eerst tak afgezaagd. En zo werd de boom steeds smaller. Om half tien in de morgen ging de oude kastanjeboom aan de Academiesingel in Breda dan echt om.

Wat gebeurt er met hout van gekapte bomen?

Wat gebeurt er met hout van de Bredase bomen, voor een groot deel van gekapte bomen wat nog goed te gebruiken is worden houten planken gemaakt voor het gebruikt van houten meubels zoals picknicktafels maar ook stoelen en kaasplankje of wijnrek.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Bloemen en planten kopen van het seizoen

Guido Sparreboom

Peulvruchten familie van de vlinderbloem?

Guido Sparreboom

Beken en vijvers staan droog in Liesbos

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details