Groen Nieuws
Image default

Problemen door aanhoudende droogte voor dieren

Hooikoorts is meestal in Nederland van begin mei tot eind augustus. Maar omdat de bomen en struiken eerder zijn gaan bloeien vanwege  het vroege warme voorjaar, is de hooikoorts ook eerder aanwezig.  Ook in september zijn er nog planten die hooikoorts kunnen veroorzaken.

Belangrijk is te denken aan onze dieren die ook last hebben van hooikoorts tijdens de  aanhoudende droogte  en de zomerse temperaturen in het land. De maand juni wordt zelfs gemeten alles de warmste maand sinds de meting start in 1850.

Klimaatverandering en het effect op allergieën

Dat de aarde opwarmt is voor ons allemaal slecht nieuws. Maar voor mensen met hooikoorts is het helemaal vervelend met name  door jeukende ogen en snotterende volle neus, voor mensen met allergieën  is dat natuurlijk dubbel pech in Nederland en België.

De zomer lijkt opnieuw warm en droog te worden, Dat betekent dat we weinig regen kunnen verwachten in de zomer zodat stuifmeel en pollen in de lucht door een goede regenbui ook niet naar beneden zullen vallen.

Lokale honing tegen hooikoorts

Honing helpt tegen hooikoorts, maar alleen als het lokale honing is. Ga nu niet meteen naar de boer in de buurt rennen om voorraad potten honing te gaan kopen en denken dat meteen alle problemen over zijn!

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Gezonde lifestyle zorgt voor meer libido en spieren

Guido Sparreboom

Italianen verven groene olijven met giftige verf

Guido Sparreboom

Biologische wijn heeft de toekomst

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details