10 C
Nederland
24 maart 2019
Groen Nieuws
Image default

Risotto met champignons en oesterzwammen

Biologische risotto met champignons en oesterzwammen voor 4 personen.
Ga jij ook lekker biologisch koken met valentijnsdag?

Ingrediënten: zoveel mogelijk biologisch!
– pak risotto rijst ( 400 gr)
– 250 gram diepvries doperwten
– 1 bakje champignons
– 1 bakje oester zwammen
– 1 lepel zonnebloem olie
– 1 liter groente bouillon
– 1 teentje knoflook
– 1 grote ui
– 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
– 2 eetlepels Crème fraiche (light).
– thee lepel thijm
– peper
Bereiding instructies:

1) Snij de ui in stukjes en de knoflookteen in fijne stukjes (of met de pers). Doe een halve lepel olie in de pan en kort daarna de knoflook en de uien die je met een spatel door de pan roert.

Fruit voor 1 a 2 minuten. Voeg daarna de rijst toe, roer het een paar minuten en voeg dan wat bouillon toe en laat het al roerend koken inkoken. voeg daarna opnieuw wat bouillon toe en laat het opnieuw inkoken en herhaal dit nog twee keer tot alle bouillon is ingekookt (of verdampt).

2) Ondertussen kunnen de champingons en de oesterzwammen worden gewassen en in schijfjes worden gesneden. Doe in een koekenpan ook een halve lepel olie en voeg kort daarna de champignons/ oester zwammen toe en bak ze voor 2 a 3 minuten tot ze bruin zijn. Voeg de erwten toe aan de gebakken champignons en hutsel ze voor 3 minuten en voeg ook de peper en de tijm toe. Als laatste voeg je de crème Fraiche toe en de Parmezaanse kaas, roer alles bij de risotto en klaar! Eet smakelijk!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Zomerse spaghetti met citroen

Guido Sparreboom

Zoete aardappel salade met geitenkaas en walnoten

Guido Sparreboom

Zelfgemaakte biologische rozenbotteljam wel of geen suiker toevoegen

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details