Groen Nieuws
Image default

Schapen verlost van wintervacht op boerderij wolfslaar Breda

Het schapenscheren

Het is een jaarlijks terugkerende gezinsactiviteit, waarbij kinderen het schapenscheren kunnen zien bij boerderij wolfslaar.

Schapen in Breda verlost van hun warme wintervacht

Zondag 5 mei 2019

Je hoort aan het blatende schapen, als je bij de Kinderboerderij de Wolfslaar het erf oploopt, dat er iets te gebeuren staat. Bij de schapenschuur is algauw te zien waarom de schapen opgewonden zijn, namelijk omdat een schapenscheerder ze verlost van hun ‘winterjas’. De schapen hebben hun warme wol niet langer meer nodig, voor de aankomende zomer en wij als mens zijn er wat blij mee. Wol is goed om truien, sokken en sjaals van te maken en soms ook kleden of tapijt. De schapen worden vakundig en snel helemaal kaal geschoren en de nagels worden dan ook meteen even mee geknipt.

Tijdens en na het scheren geeft de schapenscheerder informatie over het schapenscheren en alles wat je kan doen met de wol. Kinderen kunnen voelen aan de vet aanvoelende wol, hoe zacht het is en even helpen met het spinnen of filten van de wol.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Veel vogels zijn vooral in het voorjaar te horen

Guido Sparreboom

We kunnen niet zonder insecten

Guido Sparreboom

Vergassen duizenden ganzen in het broedseizoen

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details