Groen Nieuws
Image default

Minister Schouten wil meer streek- en regioproducten in supermarkt

Minister Schouten heeft als visie dat kunstmest op ‘de schop’ moet en er meer gewerkt moet worden aan een kringlooplandbouw in Nederland. Hierbij worden de restproducten als compost en ook stalmest weer gebruikt om voedsel te verbouwen. Volgens de minister moet de landbouw niet langer gericht zijn op het zo veel en goedkoop mogelijk produceren van voedsel, maar moeten boeren meer inzetten op een duurzaam beheer van bodem, water en natuur.

Meer streekproducten

Minister Carola Schouten wil meer streek- en regioproducten in supermarkt. Ze wil dan ook in gesprek over een bredere introductie in de schappen van regioproducten. Dat zijn producten die alleen regionaal verkocht worden.

Boer in je buurt

Minister Carola Schouten heeft de ambitie om de afstand tussen de boeren en de consument te verkleinen en zo de waardering voor voedsel te vergroten in de supermarkten en boerenwinkels.

Streek- en regioproducten in het schap belanden

De logistieke kosten zijn voor regioproducten relatief hoger dan bij producten die grootschaliger worden geproduceerd, doch streek gebonden producten zijn vaak duurzamer omdat ze biologisch zijn of geen grote Co2 uitstoot hebben van transport. We moeten er dus alles aan doen om dit meer te beorderen aldus de minister Carola Schouten.

Door: Groen Nieuws
Beeld: Wesley van der Linde

Kledingkast verduurzamen met vegan kleding van bamboe

Wesley van der Linde

Nederland heeft zijn klimaatakkoord zo goed als klaar

Guido Sparreboom

Grijze kasten aan de straat? Breda wordt steeds groener

Wesley van der Linde

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details