Groen Nieuws
Image default

Tip de Redactie

Tip de redactie van Groen Nieuws

Groen en duurzaam wonen, milieu en klimaat zijn hot topics in de wereld van vandaag. Omdat deze onderwerpen, die momenteel actueler dan ooit zijn, iedereen aanbelangen, vragen wij ook u om uw steentje bij te dragen aan het informeren en sensibiliseren van onze medeburgers. Nieuws willen we immers niet enkel vóór onze lezers schrijven, maar ook mét onze lezers.

Tip de redactie!

Daarom doet Groen Nieuws graag een warme oproep aan al onze lezers om welk groen nieuws hen bezighoudt, met ons te delen. Wat gebeurt er in uw regio? Is uw gemeente met een nieuw duurzaam project gestart waar u voorstander van bent en waarvan u vindt dat iedereen die interesse heeft in het milieu van gehoord zou moeten hebben? Doet u aan duurzaam tuinieren en wil u andere mensen hier ook toe aanzetten? Heeft er een klimaatmars bij u in de buurt plaatsgevonden waar meer Nederlanders van moeten weten? Wil u nieuwtjes melden dat er volgens u écht toe doen? Hou deze dan zeker niet voor u, maar bereik een groter publiek en tip de redactie!

Eenvoudiger kan niet

Wil u wel graag uw stem laten horen en ons belangrijk nieuws melden, maar denkt u dat dit veel tijd en moeite zal kosten? Niets is minder waar: ons tippen kan nu zelfs snel en gemakkelijk via WhatsApp! Stuur simpelweg een bericht naar WhatsApp: 06 36 20 83 33 over wat er in uw omgeving gebeurd is en deel uw foto’s en filmpjes met ons. Tip: voeg ons alvast toe aan het adresboek van uw telefoon, zodat u ons snel kunt terugvinden wanneer er iets interessant gebeurd is! Doet u dit liever op uw computer of bent u niet zo’n fan van WhatsApp? Geen probleem, want ook via WeTransfer gaat dit eenvoudig en vlot! Surf simpelweg naar WeTransfer.com, een account aanmaken is niet nodig, voeg bestanden toe die u via een link gemakkelijk naar ons kunt sturen.

Waarom wat u te zeggen heeft belangrijk voor ons is

Burgerjournalistiek is vandaag de dag waardevoller dan ooit, zeker wanneer het gaat om nieuwtjes die dicht bij de lezers staan, zoals milieu, duurzaam wonen, ecologisch leven en klimaat. Wij willen de wereld door de ogen van onze lezers laten zien, en hoe gaat dat nu beter dan door onze lezers aan het woord te laten over wat zij te vertellen hebben en welke artikels zij belangrijk vinden? Nieuws melden aan onze redactie helpt ons niet alleen de situatie van ons leefmilieu op de voet te volgen, maar geeft u ook een platform om veel mensen mee op de hoogte te stellen van de zaken die ú belangrijk vindt. Daarvoor moet u helemaal niet veel doen; meer zelfs, spontane burgerjournalistiek gebeurt vaak gewoon toevallig. Speelt er zich iets nieuwswaardigs voor in uw regio waar u toevallig getuige van bent? Leg het dan vast op video of maak een foto en stuur het dan naar de redactie.

Help ons onafhankelijke platform om mensen zoals u te informeren over het heden en de toekomst!

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Het laatste nieuws van Groen Nieuws via RSS Feed

Wesley van der Linde

Hoera, 1000 ste blog op groennieuws.nl

Guido Sparreboom

Groennieuws.nl in een nieuw ‘groen jasje’

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details