Groen Nieuws
Image default

Wereldbol gemaakt van plastic afval in park valkenberg

Zaterdag 14 september 2019 eerste dag van Breda Barst is vanmiddag van start gegaan. Het Valkenberg staat heel dit weekend in het teken van het gratis toegankelijke muziekfestival. Het festival van Breda Barst is in het Park Valkenberg. Ook dit jaar besteedt het festival aandacht aan voor aspecten als natuurbescherming en duurzaamheid. Zo maken de kinderen een wereldbol van gebruikte plastic materialen, om mensen bewust te maken van de vervuiling die plastic aanricht.

Breda Barst in Park Valkenberg

Zo wordt verwacht dat festival bezoekers en de organisatie bij het organiseren en bijwonen van de evenementen ook een duurzame input zullen leveren en het park ook weer na gebruik netjes achter zullen laten. Zo wordt er zo veel mogelijk gerecycled en al het overige afval netjes in de prullenbak gegooid. Het festival heeft stappen gemaakt, op het gebied van afvalscheiding bijvoorbeeld, maar ook met het invoeren van biologisch afbreekbare drinkbekers.

Wereldbol voor meer aandacht voor het klimaat

Ook dit jaar zetten we weer nieuwe stappen op het gebied van duurzaamheid tijdens Breda Barst. Zo is er een houten frame gemaakt waar de kinderen grote en kleine stukken plastic van bijvoorbeeld een oude tuinstoel kunnen geschroefd.

Op het Breda Barst festival terrein is ook aandacht voor duurzaamheid. Kinderen maken samen een wereldbol van plastic afval voor milieubewustzijn.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Duurzaam boeket rozen met moederdag

Jacqueline de Groot

Houtstook in centrales nog steeds vervuilend

Guido Sparreboom

Wat gebeurt er met ons gerecycled plastic

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details