Groen Nieuws
Image default

Wereldwijd moeten er een biljoen bomen bij komen

Om de klimaatverandering veranderingen tegen te gaan, zouden er wereldwijd een biljoen bomen er bij moeten worden gepoot.  Dit melden de onderzoekers aan de technische universiteit in Zürich.

Een biljoen is een miljoen keer een miljoen bomen die een prima klimaatmaatregel zou zijn om de klimaatopwarming tegen te gaan. Volgens de onderzoekers zou deze simpele en beste manier om de CO2- terug te brengen tot het niveau van meer dan 100 jaar geleden.

De aanleg van nieuwe bossen

Waar kunnen we een miljard hectare vinden om de nieuwe bossen aan te planten? Volgens de onderzoekers zouden de bossen bijvoorbeeld in: Canada, Brazilië, China, Rusland of in Australië geplant kunnen worden omdat hier ruimte genoeg is.

Realiseren van een plukroute

Alles we dan ook nog eens duizenden bomen planten rondom de steden, dan wordt de lucht gratis gezuiverd en zuurstof afgegeven. Ideaal ook voor kinderen om dichter bij de natuur te staan en te spelen en voor volwassenen om te recreëren. Ook zouden er fruitbomen gepoot kunnen worden, zodat er plukroutes ontstaan waar iedereen gratis fruit als appels en peren en kersen kan plukken. Beter kan het niet!

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Waterstof vs Hybride en elektrisch auto’s

Guido Sparreboom

India ondergaat extreme temperaturen van 50 graden

Guido Sparreboom

De energietransitie waterstof heeft de toekomst!

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details