Groen Nieuws
Image default

Wereldwijde strijd tegen zwerfafval tijdens World Cleanup Day

Wereldwijde strijd tegen zwerfafval op 21 september is het zover: World Cleanup Day. Op deze grootste opschoondag gaan ruim 160 landen de planeet een schoonmaakbeurt geven. Ook in Nederland gaan we natuurlijk weer zoveel mogelijk zwerfafval opruimen. In 2018 hadden duizenden mensen meegedaan en meer dan 35.000 stuks zwerfafval opgeruimd. Hopelijk gaan we door een hoge opkomst van vrijwilligers dat record van 2018  verbeteren, al is het erg genoeg dat er nog steeds zoveel zwerfvuil te vinden is in 2019.

Wereldwijde strijd tegen zwerfafval

Samen de handen uit de mouwen steken voor een schoon milieu, hierdoor kunnen we wereld nog een stukje mooier maken zonder afval dat op straat van plastic drinkflesjes tot snoepverpakkingen. Ook in de natuurgebieden of op onze stranden proberen we alles vrij te maken van zwerfvuil en aangespoelde rommel dat vaak afkomstig is van schepen.

Alleen samen maken we het verschil

Wereldwijd doen 156 landen mee aan World Cleanup Day. Meeste afval op straat bestaat uit sigarettenpeuken, blikjes, plastic en papieren verpakkingen.

Afgelopen jaar is er in de wereld door 18 miljoen vrijwilligers in de 24 tijdzones naar schatting voor 89 miljoen kilo aan afval opgeruimd tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Deze gigantische hoeveelheid afval is uit het milieu gehaald, waardoor vele (zee) dieren als vogels, zeeschildpadden, vissen etc. een pijnlijke dood gespaard is gebleven.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Groen Nieuws

Oorlog tegen plastic met de Plastic Odyssey

Guido Sparreboom

Nederlandse jeugd protesteert voor een beter klimaatbeleid

Guido Sparreboom

Dag van de duurzaamheid in GroenNieuws.nl

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details