Groen Nieuws
Image default

Zelf gemaakt ijs het lekkerste biologische fruit

Vrijdag 21 juni begint de zomer in Nederland en we kunnen er dan 3 maanden van genieten tot 23 september. Na in april een voorproefje gehad te hebben van enkele zonnige weken, kunnen de meeste Nederlanders niet wachten op de zomer. Weg met de winterkleding en welkom korte broeken (en jurkjes /rokken) en al direct na een dag met zon, zitten de terrassen weer vol in de binnensteden en kinderen krijgen spontaan weer trek in een ijsje. Je kunt natuurlijk ijs kopen maar het is veel leuker om het zelf te maken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk allereerst naar de vormpjes. Tegenwoordig zijn er zo veel soorten vormpjes te koop, er zit altijd wel wat voor je bij.

Zelf gemaakt ijs het lekkerste biologische fruit

Daarnaast natuurlijk de inhoud van de ijsjes belangrijk en moet niet alleen maar siroop zijn waar teveel suiker inzit. Gezonde ijsjes maken kan ook en daarin is veel mogelijk. Met of zonder yoghurt, met of zonder honing voor de zoetekauwen en natuurlijk welk fruit. Daardoor is ook wat te zeggen. Je kunt ijsjes met 1 fruit soort maken maar je ook fruit smaken combineren.

Kortom, mogelijkheden te over!

Zo maak je zelf thuis het lekkerste ijs in een handomdraai: zie blog

Zeewier kan het tekort aan voedsel in de wereld oplossen

Guido Sparreboom

Een gelukkig en gezond jaar begint zonder vuurwerk

Guido Sparreboom

Zijn conserveermiddelen slecht voor de gezondheid?

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details