Groen Nieuws

Ziekenhuistuin Amphia wordt binnenkort groener met bomen

Nieuwe ziekenhuistuin Amphia wordt binnenkort groener met bomen en singel. Momenteel heeft de sleuteloverdracht al plaats gevonden tussen Amphia Langedijk en Amphia Molengracht. Het kan nog wel tot 2021 duren voordat de laatste patiënt over gebracht is naar Molengracht.

Groen kan bijdragen aan een goede gezondheid

Hierna wordt Langendijk gesloopt en op het terrein, dat het Amphia eerder al aan een projectontwikkelaar verkocht, worden daarna 271 woningen gebouwd. Momenteel zijn de eerste ontwikkelingen van deze projectontwikkelaar al gaande en vinden er graafwerkzaamheden plaats om een nieuw singel aqan te leggen vermelden onze bronnen. Vandaag rijden meerdere tractors laadbakken vol met zwartzand op en af bij het Amphia ziekenhuis.

Het Amphia ziekenhuis zijn werkzaamheden vernieuwde ziekenhuis tuin en daaromheen aandacht voor meer groen natuurlijk singel met water en een grasveld wat door natuurlijk manier van maaien er een bloemenweide zal ontstaan.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Magnolia is nog uit de tijd van de dinosauriërs

Guido Sparreboom

Oude zieke kastanjeboom uit 1925 gekapt in Breda

Wesley van der Linde

Voedselbos, plukbos, plukpark of pluktuin

Guido Sparreboom

We gebruiken functionele en analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Ja, ik ga akkoord Details